10-те най-добри сноуборд парка в Европа

сноуборд

10-те сноуборд парка в Европа

Сноубордa несъмнено е създаден за търсачите на силни усещания. Сноуборд спорта днес е надраснал елегантното си минало, сега той е базиран на различни дисциплини и креативни иновации. С разрастването на стиловете и оборудването много курорти предлагат възможност да приложите знанията и екипировката си в ефективно действие. Нека тази статия ви даде тласък за следващия сезон, да направите незабравим трип в някой, а защо не и в повечето сноуборд паркове в Европа. Колегите от стария континент работят усърдно за развитие на сноуборда, така че всеки едни от нас да бъде с положителни емоции, да бъде удовлетворен в края на деня. Мисията на тези сноуборд паркове е да дадат максимума на всеки посетител, като предложат на ездачите различни конструкции за всеки стил и вкус.
Насладете се на 10-те най-добри сноуборд парка в Европа:

сноуборд

Майрхофен

1.Майрхофен – тирол, Австрия
Вероятно най-добрата група от паркове в Австрия. Майрхофен е част от голяма площ, горната част на парка е за сноубордисти с места за каране на фриирайд, фриистайл. Тук се провежда и сноуборд фестивала на Бъртън и Ванс. Парка е на 43 километра от Инсбрук, който е старомоден идиличен тиролски град, посетете го обезателно. Парка е обаятелен с планинския си релеф и панорамни гледки. Има километри писти и много възможности за сноубордистите, особено когато парка е спонсориран от Бъртън. Това е едно от най-добрите места за каране в Австрия, непременно го посетете.

Във парка на Ванс в Майрхофен тирол, за сноубордистите са изградени места със 11 виража, 2 бедра, 34  бокса и реила, както и халфпайп съоръжения. Има зони за средно и напреднало ниво, както и за деца.  Без съмнение парка е изграден за всякакъв тип сноубордисти и е задължителна дестинация за всеки ездач.

сноуборд

Laax park

2.Laax, Швейцария
В швейцарските Алпи, ще намерите Laax парк. В парка има изградени 4 зони. Тук е най-голямата халпайп зона, парка разполага и с чудесни наклони за спускане. Laax парка е изграден за всички любители на сноуборда и тук няма да ви липсва чувство за непрестанно вълнение. В Laax има изградени 7 лифта, 4 гондоли, 7 седалкови лифта, 8 ски влека и 3 асансьора. Пистите са равномерно разпределени между лесно, средно и напреднало ниво. Тук ще намерите наклони от 60 градуса и дори повече. Laax  е с репутацията на един от най-добрите парк терени в Европа. Посетете го и няма да съжалявате и за минута. Едно от най-яките места за каране на сноуборд, дори и през лятото. Изберете Laax парк в програмата си.

сноуборд

Les Deux Alpes Summer Park

3.Les Deux Alpes – Венош и Мон-дьо-Ланс, Франция
Закътан във Франция е живописния Les Deux Alpes. Курорта е отворен през цялата година. Именно тук ще се насладите на  разнообразие от теренни условия и извън пистови маршрути, тук ще намерите и спиращ дъха ледник. Това е един от най-големите и култови курорти във Франция. Има голям набор от скокове и реилове с 2 халпайпа, позволяващи огромни скокове. През лятото има и програми, насочени към фриистайл ездачите. Ако ще отскачате до Франция вземете си дъската за всеки случай, може и да се наложи да покарате тук.

сноуборд

The Avoriaz Stash

4.Avoriaz Snowzone – Avoriaz, Франция
Avoriaz е първият парк в Франция, който е отворил врати за сноубордистите. Комплекса споделя границата си със Швейцария. Тук ще намерите километри от писти за фриистайл, с което да запълните свободното си време. Има зони в парка, отговарящи на нивото на всеки сноубордист. От лесни склонове и площадки, до места за експертно ниво. Има няколко различни типа зони за забавление на ездачите, които са от вида приключенски, затворен тип парк и фриистайл парк. Във фрийстайл парка ще намерите зоните суперпайп, Сташ, Лил’Сташ, както и детския парк на Бъртън и КПП-Крос. Ще ви трябва най-малко една седмица от месеца да отделите за този парк, така че да използвате пълноценно всички зони. Взимайте дъската и раницата, сипвайте гориво в колата и тръгвайте.

сноуборд

Vars park

5.Vars / Risoul – Алпите, Франция
Vars / Risoul е курорта, който бе от първите „осиновили“ сноуборда. Парк Surfland съществува повече от десетилетие и е претърпял много ремонти през годините. Той е завършен вече, така че  включва рейлове за начинаещи и опитни ездачи на сноуборд. Парка е избран като зона за обучение на Зимните олимпийски игри в Торино през 2006г., това е така поради своите универсални и предизвикателни теренни възможности. Курортът е сменил концепцията за класификация на пистите от типа черни, червени и сини и е преминал към системата на тематични области за каране. Тук ще прекарате доста незабравими моменти, така че е добре да го включите в програмата си.

сноуборд

Valpark

6.Valpark – Вал д’Изер, Франция
Valpark се намира в Вал д’Изер, Франция. Зоната е известна като рай за сноубордистите. Пистите са отворени и позволяват пълноценно изживяване. Паркът притежава голяма площ от бедра, скокове и халфпайпове. Тази широка гама от съоръжения дава възможност за сноубордисти на различно ниво, да се насладят пълноценно. Valpark има най-висок рейтинг от френската федерация по сноуборд и се класифицира като един от най-добрите сноуборд паркове в целия свят. Това е достатъчно за да го включите в челния списък от програмата си за следващия сезон.

сноуборд

Hemsedal Park

7.Hemsedal Park – Hemesedal, Норвегия
Поради иновациите и дългия снежен сезон, Hemsedal парк е едно от най-добрите места за сноуборд. В парка има двойни халпайпове, биг-джъмп зони, тройни халфпайпа, фънбокс зона и други. Планината има всички дадености за сноуборд туризъм, което е предпоставка за наслада и страхотни моменти през свободното ви време. Има много райони за фриирайд в планината, а повечето зони са предназначени именно за сноубордисти. Това прави Hemsedal парк един от най-добрите сноуборд паркове, които могат да бъдат намерени в Европа.

сноуборд

Les Crosets Park

8.Les Crosets – Val-d’Illiez, Швейцария
Близо до швейцарското симпатично малко селце Les Crosets, ще намерите една от най-добрите зони за сноуборд, а именно Les Crosets Park. В близост има изключителни зони за фрирайд, което прави парка изключително интересен и с добри възможности за езда за всеки сноубордист. Може би най-добрата зона, която ще намерите е Mossette Suisse Chair. Това е широко и стръмно място, достатъчно технично и със скалист участък. Тази зона със сигурност ще ви спре дъха.

сноуборд

Vans Penken Park

9.Vans Penken Park – Майрхофен, Австрия
За парка стана дума по-горе в статията, като зона от Майрхофен, Австрия. В слънчевата страна на планина Пенкен, Vans парка се простира през целия и склон. В парка има няколко области, както за про-сноубордистите, така и за децата. Също така има и голяма зона просто за забавление. В парка има изключителна организация и екипи, които поддържат пистите в максимално състояние. През целия сезон парка ще бъде правилното място за вашето пълноценно изживяване. Пистите са постоянно оформени за прогресивно сноуборд и фриистайл  каране. Vans Penken Park спечели наградата за Европейски парк на годината през 2010 г. и е място за скандалния сноуборд и музикален фестивал Snowbombing. Това мисля, че ще ви накара да го предпочетете пред другите паркове, именно фестивала е горещата точка за забавление след дългия ден шеметно спускане по склона.

сноуборд

Hintertux Park

10.Hintertux – Цилертал, Австрия
Заобиколен от планини и ледници Хинтертукс се намира далече нагоре по долината. Парка е разположен в подножието на глетчера Хинтертукс. Парка има редица предимства: той е леден курорт и един от най-добрите летни курорти за сноуборд в Европа с невероятна целогодишна снежна покривка, достигаща понякога рекордни нива. Отворения просторен терен предлага възможности за фрирайд. Склоновете са свободни от оживените тълпи и ездата на сноуборд е просто пиршество за душата. Ако се чудите къде да карате през лятото, мисля, че това място ще ви допадне.

Очаквайте скоро от зона за сноуборд и пълна информация за българските сноуборд паркове със снимки и текст.

В статията са използвани материали и преводи от чужди источници. Използвали сме „чуждици“ в текста, така че максимално да бъде полезен на българския сноубордист. Много от термините имат български превод, който не би стоял на място в статията, поради тази причина сме използвали жаргони и чуждици.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s