5 кратки полезни съвета за начинаещият сноубордист.

сноуборд

сноубордист по склона

Пързалянето със сноуборд е един чудесен начин да се забавлявате, спортувате и разпускате сред природата. Ако обичате да дишате чист въздух, обичате планината, обичате движението и динамиката. Ако не ви е страх от белия сняг , то непременно трябва да пробвате това чудо сноуборд. Удоволствието ви е гарантирано, стига да  имате желание и подходите правилно.  Несъмнено , тъй като се намираме в планината през зимата,   на първо място трябва да се обърне внимание на екипировката. Често пъти екипировката се оказва решаваща за приятното ни прекарване в планината при всякакви атмосферни условия. В този блог може да научите повече за сноуборд екипировката

Ето и 5 кратки полезни съвета относно запознаването ни с сноуборда и първите стъпки на сноубордиста.

зона за сноуборд

  • Преди да излезете в планината проучете прогнозата за времето и изберете ден когато времето е  подходящо.  Екипирайте се с всичко необходимо и не пропускайте да си вземете достатъчно вода и храна. Заредете батериите на мобилните си телефони и за предпочитане е винаги да сте с компанията на добри приятели.
  • Нагласата с която подхождаме е много важна. Не си мислете че за 2 часа ще станете сноубордисти, отнема малко повече. Бъдете позитивни и се забавлявайте. Хубаво е да се обърнете към подходящ сноуборд инструктор защото това ви гарантира по бързо и качествено усвояване на основите на сноуборда .
  • Преди да преминете към каквито и да било упражнения с борда отделете достатъчно време за загрявка на тялото. Разгрявката се състои от елементарни движения на тялото, но е от изключителна важност.  Тялото ни се нуждае да достигне работна температура преди заниманията за да се предпази от неприятни и ненужни контузии.
  • Запознайте се подробно с различните части на сноуборд оборудването и се доверете на професионалист за да нагласите оборудването спрямо вашите лични данни, особености и предпочитания.
  • Като начинаещи обърнете специално внимание на положението на тялото върху дъската. Правилната стойка е първото и най-важното нещо във вашето обучение и ви гарантира бързо и забавно развитие.  Бъдете концентрирани,уверени, смели и не забравяйте да се забавлявате.

Пързалянето със сноуборд е едно вълнуващо преживяване, на което всеки може да се наслади, благодарение най-вече на Природата която ни заобикаля. В това отношение софиянци са щастливци да живеят в полите на  Витоша . Нищо не може да се сравни с един прекрасен ден в планината в компанията на приятели, затова обичайте и пазете природата.

сноуборд

радостта от успешен ден на шеметно спускане в зимната планина

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s