Кои обувки за сноуборд са подходящи за нас

Сноуборд обувките са от съществено значение за сноуборд спорта. Заедно със сноуборда и автоматите, сноуборд обувките предават енергията от краката и тялото ви във вашата сноуборд дъска. Също така до голяма степен контрола на дъската зависи от ботушите и автоматите. Добрите сноуборд ботуши трябва да ви дадат максимален контрол над дъската, защита на краката и глезените от натиска на високите завоите. Да запази краката топли и да дишат при всякакви метеорологични условия.

Цялата информация, която трябва да знаете за сноуборда е тук. Всичко полезно за различните видове обувки е блога за сноуборд. Този сайт ще ви помогне да изберете подходящата обувка за сноуборд точно за вас. И все пак, независимо от вида на обувките, които възнамерявате да се носите, изберете чифт, който отговаря най-добре на краката ви. В края на краищата, не бихте искали да бъдете извън контрол и с болка в краката, когато карате надолу по склоновете.

Ботушите за сноуборд имат много варианти и стилове. Има различни видове сноуборд обувки, подходящи за трите вида каране в сноуборда.

зона за сноуборд

Видове сноуборд обувки

Меки обувки

меки обувки за сноуборд

меки обувки за сноуборд

Меките обувки са най-удобни и могат да бъдат използвани с „highback“ автомати. Този тип обувка за сноуборд дава възможност за голям обем на движение в почти всяка посока. Следователно, меките обувки са задължителни за трикове, тъй като те са големи и може да правиш каквото си искаш.

Меките обувки се състоят от две части: вътрешна и външната обувка. Вътрешната е тапицирана, за да запази краката ни топли, сухи и защитени от тежките зимни атмосферни въздействия. Те обикновено имат собствен шнур, така че може да затегнете вътрешния мехур, независимо от външната обувка. Външната обувка е предпазващата част, която дава възможност за движение на глезена, а външният шнур ви позволява да затегнете обувката.

В контраст с твърдите обувки и ски обувките, те са доста удобни, меките обувки може да използвате дори за ходене и да шофирате колата си, когато не сте на борда. Меките ботуши в момента са най-популярният вид обувки за сноуборд и са предпочитани от за бордисти в класа на фристайла и фрийрайда.

Твърди обувки за сноуборд

твърди обувки за сноуборд

твърди обувки за сноуборд

Твърдата обувка за сноуборд е предназначена за прецизен контрол. Твърдите обувки подпрират стъпалото, глезена и долната част на крака здраво, което ги прави най-добрите за състезания и високоскоросто спускане на твърд сняг. Твърдите ботуши са подплатени с вътрешен мехур, подобни на тези в меките обувки. Външната обвивка обаче е направена от твърда пластмаса и обикновено се коригира, като се използват катарами или на острозъбни захвати. Ползата от твърдата пластмаса като външната обвивка е, че тя дава на ездачите по-голяма прецизност и сила в закантващите движения.

Твърдите ботуши за сноуборд не са подходящи за сноуборд трикове, свободен стил и маневри, тъй като те се ограничили гъвкавостта. Този тип обувки са доста специфични и сериозно намалява свободата на избор.

Hybrid

хибридни обувки за сноуборд

хибридни обувки за сноуборд

Hybrid обувка за сноуборд са добър избор за тези, които искат удобство на системата без презрамки. Hybrid обувките съчетават гъвкава, мека горната част на меки ботуши и здравите твърди стъпала на Твърдите обувки.  Хората, които търсят комбинация между комфорт и гъвкавост на меките ботуши и контрола на твърдите обувки за сноуборд често избират Hybrid

Избирайте правилно своите обувки за сноуборд, мерете внимателно. Избирайте според стила, който ще практикувате.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s