Как да изберем подходящите автомати за сноуборд

Сноуборд автоматите са от съществено значение за сноуборда. Това сноуборд оборудване гарантира, че вашите обувки са прикрепени здраво за сноуборда ви. Основната функция на сноуборд автоматите е за прехвърляне на движенията на тялото ни, за да караме, по най-ефективния начин за нас.

Ако планирате да си купите сноуборд автомати, първо трябва да си купите обувки за сноуборд. Това е така, защото трябва да се носят с вас, когато купувате сноуборд автоматите.  Вие трябва да знаете какви са различните видове автомати, как те работят, и дори как да ги коригирате, преди да ги закупите. Това се налага, защото на пистата при проблем няма да има кой да ви помогне с тази задача.

зона за сноуборд

Сноуборд Автомати – функция и видове на сноуборд автоматите

Класически автомати за сноуборд

автомати за сноуборд

автомати за сноуборд

Highback (висока задница) са свързани с ремък. Тези автомати са оригинала и все още са най-популярната задължителна система в сноуборда. Това е така, защото каишката на автоматите е регулируема и много сигурна, а много удобна. В днешно време, този тип свързване е проектиран да бъде по-лек и по-силен.

Те се състоят фундамент, където да поставите своите меки ботуши. На гърба на фундамента е вертикалната плоча (highback), която се издига зад глезените. Нighbacks системата автомати трябва да осигури петата и глезените на краката. В предната част на автомата има задължително две или три регулируеми презрамки, които могат да бъдат използвани за осигуряване на предната страна на краката и глезените на сноуборда.

Свързването на каишките може да се различава в броя на ремъците, формата на основата, и highback плочката. Алпийските състезатели, които трябва да изпълняват завои при скорост ще предпочетат по-високи и по-твърди highbacks за по-голям контрол. От друга страна, Freestylers ще искат по-кратък highback плоча за по-голяма гъвкавост. Повечето хора отиват да закупят тези видове автомати, тъй като те са по-често изложени, а и предлагат отличен контрол, също така предлагат повече възможности, когато става въпрос за комбинации ботуши-автомати.

Комбинацията от highback плоча и предните и странични каишки дават голям контрол. Този тип свързване се използва в комбинация с меки обувки. Тъй като задължително дава цялата необходима подкрепа.

Автомат тип Стъпка

автомати за сноуборд

стъпка автомати за сноуборд

Стъпка автоматите нямат ремъци, а само задна плоча, както и фундамент за който да закрепите обувката.
С тази функция, стъпка системата са станали доста популярни с отдаване под наем в магазини за сноуборд екипировка, защото те често се дават на начинаещите. Все пак, Стъпка автомата ви дава допълнителна скорост и може да ви спаси от натоварване на крайниците. Стъпка автоматите нямат никакви ремъци, а обувките за тях не са толкова гъвкави и по този начин е трудно да се правят сноуборд трикове.
Стъпка автоматите обикновено работят в комбинация с меки ботуши, които са малко по-твърди, отколкото тези, които се използват с highback автоматите.

Стъпка автоматите могат да бъдат използвани от Freeride или Freestyle ездачи.

Flow-автомати

автомати за сноуборд

автомати за сноуборд

Автомати за сноуборд тип Flow са съвсем нов вид. Те са хибридна система. Този тип сноуборд автомати се опитва да съчетае контрола на свързването с каишка и с лекотата на Стъпка свързването. Flow автоматите  ви позволяват да използвате меки обувки. Същественото е, че за разлика от две или три каишки, които покриват горната част на краката ви с каишково свързване, Flow автоматите имат само един голям език, който покрива голяма част от върха на Сноуборд обувката.

Flow-автоматите са все по-популярни като избор. Хората обичат Flow-системата, тъй като тя съчетава всички предимства на ремък свързването с лекотата на Стъпка автомата.

Автомат тип Чиния

автомати за сноуборд

автомати за сноуборд тип Чиния

Чиния  автоматите се свързват с твърди обувки за сноуборд. Те се състоят от твърд фундамент, стоманени дъга отпреде и  за петата има пръст с лостов механизъм. Този тип свързване се използва в комбинация с твърд ботуш. Чиния автоматите и твърдите обувки за сноуборд са най-предпочитани от алпийските състезатели, които се нуждаят от допълнителен контрол.

Безпочвени автомати

автомати за сноуборд

безпочвени автомати за сноуборд

Този тип свързване е въведен в средата на 90-те години от няколко компании. В безпочвени автомати, сноуборд обувката се поставя в пряк контакт със сноуборд дъската чрез премахване на фундамента при подвързване. С това единствено се понижава височината. Теоретично, използването на безпочвени автомати подобряват чувствителноста на ездачите на дъската. Въпреки това този вид на сноуборд автомати утежнява „пръсти Drag“ проблеми за хората с големи крака. Те не са удобни за хора с големи крака. Трудни са за корекция.

Изборът на какъв тип сноуборд автомати да използвате обикновено се свежда до лични предпочитания и намирането на правилните обувки за сноуборд. Най-добре е автоматите и обувките да ги купите заедно.

Advertisements

One thought on “Как да изберем подходящите автомати за сноуборд

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s